divendres, de juliol 11, 2008

Primera parada, Moscu

Diumenge passat era el dia D. O mes ben dit, dilluns passat, ja que a les 00:05 sortia el vol BCN - Moscu ( la jornada no podia comensar millor, a l'aeroport de BCN les bosses no marquen sobre pes :-o i la bici no me la cobren !!!) previ al Moscu - Ulan Bataar (UB as partir d'ara) que sortia 14 hores despres d'aterrar a Moscu.

Preveient ho insuportables que podien ser 14 hores tanctat a Sheremevo II vaig optar per solicitar un visat de transit per a Russia abans de marxar, visat, que em van concedir :-)

Aixi que a les 4:30 hora de BCN, 6:30 hora moscovita, despres d'haver dormit un parell d'hores a l'avio ( a les 2:00 m'havien despertat al so de chicken or fish? per saber que volia de sopar) em vaig trobar creuant el control d'aduanes de l'aeroport rus. Abans un petit ensurt en forma de crit "transit Ulan-Bataar???" I es que una hostesa rusa em buscava... No havia entrat a la zona de transit d'internaconals i no li quadrava l'asunto. Un cop mostrat el visat de transit, cap problema, cap a fora. I aixi em trobo que cap a quarts de vuit ja tinc alguns rubles canviats i em dirigeixo a trobar un bus o mashruska que em dugui fins a Restnoy Vodzadzs (o com es trascrigui). M'havia anat be empollar-me les fulles de la LP Russia, pagines de Moscou, que m'havia fotocopiat abans de sortir de casa.
Un cop a Restnoy, facil, es tracta d'agafar al metro i a no m'en recordo quina parada, canviar de linia fins arribar a la boca de metro que hi ha davant de l'entrada del Kremlin. Pero la cosa no sera tant senzilla. Des de dins el vago es dificil veure en quina parada s'esta, i a mes alla on hi ha correspondencies cada linia mante un nom propi d'estacio, vaja com si l'estacio de diagonal, la verda es digues diagonal i la blava tangent perque ens entenguem... Entre una cosa i un altre, em perdo dins del metro... Tot i aixo poc despres descobreixo el truquillo i ja comenso a moure'm amb mes soltura.
No son les 10:00 que ja soc a Krasnaya Plojad, o Plasa Roja... la volto una mica per fora i cap a dins el Kremlin (previa cua per comprar les entrades). I jo que em pensava que era un edifici... Kremlin es fortalesa en rus i el que e fa es entrar-ne al recinte i visitar tot el que hi ha a dins. D'entre altres quatre esglesies, varies places i algun palauet. Un total de 3h de photo-guiri del que en surto forsa atontat pel sol i la son.

Continuo passejant pels voltants del Kremlin fins que caic en un restaurant per recuperar una mica de forces, d'alla, un cop dinat, visita a la catedral de Sant Bassili amb les seves cupules de caramel on dona unes ganes d'enfilar-s'hi i fotre-hi una queixalada... :-). Tot plegat son ja les quatre de la tarda gairebe... Decideixo tornar cap a l'aeroport pero abans d'endisar-me al metro m'acosto fins al gran teatre (Bolshoi Teatr), me'l trobo covert per una lona.

Ara si, m'endinso a metro fins a Restnoy i d'alla mashurka fins a l'aeroport. Arribo sobrat de temps, jalo algo i em tombo a dormir una horeta. A les 20:00 puntualment embarquem, una altre nit de vol.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Nos vemos en Moscú el día 7 de septiembre, nosotros llegaremos el 6.
Necesitaste seguro médico para el visado ruso? Como lo conseguiste?